D.O.Q. PRIORAT
VARIETATS: GARNATXA BLANCA 100%
PROCEDÈNCIA: Finca “Barranc de la Bruixa”, situada en el terme municipal de
La Morera de Montsant, a la comarca del Priorat.
DATA DE VEREMA: Segona setmana de setembre.
EMBOTELLAMENT: Gener 2022.
VINIFICACIÓ: Curta maceració pel·licular previ premsatge amb llevat indígena, una fermentació controlada a molt baixa temperatura en tines de ciment i una criança sobre lías amb beattonages regulars.
NOTA TAST: Atractiu vi blanc de color groc mitjà, molt brillant, formant un bonic cinturó de llàgrimes fluides que indiquen una bona sensació d’untuositat en boca. Vi sense cap mena de sediment i en el seu correcte estat d’evolució, tal com el color l’intueix.
Destaca la seva aroma neta i subtilment intens amb una diversa paleta aromàtica, amb sensacions de flor blanca, acompanyada de fruita blanca i una lleugera capa d’aromes de fruita cítrica, tots ells en un estat de perfecta maduració, que al mateix temps donen una molt bona sensació de frescor i un punt de joventut.
La paleta aromàtica conjuga amb un lleu matís de mineralitat, tot en un perfecte dinamisme seqüencial, on les sensacions de fruita es combinen amb la mineralitat. Tot això li dona al vi una molt bona complexitat aromàtica.
En boca destaca la seva entrada seca, seguida d’una molt bona untuositat, a causa del just equilibri de l’alcohol i tot això combinat amb una molt bona sensació d’acidesa que aporta la frescor perfecta per a aquest vi, que s’equilibra de manera molt justa amb la untuositat i textura cremosa a causa d’un cert treball amb les lías fines.
Mostra una gran profunditat, on la sensació de volum i cos s’equilibren perfectament amb la frescor que dona vida i persistència en boca.
Una gran persistència aromàtica, amb els mateixos graus de complexitat que hem trobat en nas, transporten al vi a un equilibri en tot el seu conjunt en el seu pas per la nostra boca.
Estem sens dubte, davant un vi que encara està evolucionant i pot aguantar un temps més en ampolla, a causa de la seva bona frescor i complexitat.
Un vi marcat per una bona feina en celler, veremat en el moment òptim per a obtenir una bona acidesa i el just nivell d’alcohol per a equilibrar-ho, tot això combinat amb una bona feina lías per a donar-li el just i perfecte equilibri.
Grau alcohòlic 13,5% vol
Acidesa tartàrica 5,4 gr/l
Acidesa volàtil 0.36 gr/l
Ph 3,15