7 de març de 2023

Escrit per: Lucía

GARNATXA AL PODER !!!!
Des de Ficaria Vins vam creure sempre en el potencial de la garnatxa, inclús en aquells anys
quan els professionals, els prescriptors i els “gurus” dels vins afirmaven rotundament que no
era bona més que per donar cos i grau a altres varietats. Es a dir, era la germana lletja de les
varietats.
Tant hi creiem que vam decidir que el nostre primer vi seria un 100% garnatxa, el Pater !
 I durant tots aquest anys no hem canviat de parer, ans al contrari.
Ens trobem al petit poble de La Figuera, a la comarca del Priorat. Som un celler familiar i
artesanal. Treballem en ecològic i biodinàmica, tant a la vinya com al celler, amb
fermentacions espontànies, xafats manuals i poca intervenció.
Som uns convençuts que el vi es fa a la vinya !
Actualment tenim també un petit projecte a la comarca del Matarranya, on, i com no podia ser
d’un altre manera !, la nostra varietat principal és la garnatxa.
I des del primer dia vam ser conscients que la millor manera de mostrar el que som i el que
fem era fent visites al celler. Que la gent pogués venir i conèixe’ns, parlar , tastar i conviure
una estona. I així seguim, rebent gent i compartint al voltant d’una copa de vi !
Comparteix la notícia!